گروه کنترل دارو و غذا:
دانشکده داروسازی شیراز اولین دانشکده داروسازی ایران است که از بدو تاسیس خود در سال ۱۳۶۹ گروه کنترل دارو وغذا را به عنوان گروه اصلی آموزشی پژوهشی در ساختار تشکیلاتی مصوب خود پیش بینی و مصوب نموده است. درسالهای ابتدایی فعالیت دانشکده داروسازی شیراز، به علت کمبود تعداد اعضاء هیات علمی، امور پژوهشی و آموزشی این گروه و گروه فارماسیوتیکس بصورت مشترک انجام می گردید ولی با افزایش تعداد دانشجویان و بکارگیری اعضاء هیات علمی جدید این گروه از سال ۱۳۸۲ فعالیت مستقل خود را آغاز نمود. اعضاء و مسئولین گروه کنترل علاوه بر انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی مربوطه، در مقاطع مختلف مسئولیت معاونت غذا و دارو دانشگاه و مدیریت آزمایشگاه رفرانس غذا و دارو را برعهده داشته که این مسئله از یک طرف تاثیر مهمی در ارتقاء سطح کیفی صنایع، محصولات و خدمات و نظارتها در بخشهای مختلف داروئی، آرایشی و بهداشتی و غذائی و آشامیدنی استان فارس و دانشگاه علوم پزشکی شیراز را در برداشته و از طرف دیگر باعث غنای گروه کنترل دارو وغذا در ابعاد کمی و کیفی آموزشی، پژوهشی، و اجرائی و تامین فیلد آموزشی جهت دانشجویان داروسازی گردیده است.
حیطه علمی گروه کنترل دارو و غذا:
بررسی ماهیت (Identity) ، قدرت (strength) ، خلوص (Purity) ، کیفیت ( Quality) اثر بخشی ( effectiveness) ، ایمنی (Safty) و تضمین کیفیت (quality assurance) مواد و فراورده ها و فرمولاسیون های مختلف فارماسیوتیکال، بیوفارماسیوتیکال، هرباسیوتیکال، کازموسیوتیکال ، نوتراسیوتیکال ، نانوسیوتیکال و همچنین فراورده های آرایشی وبهداشتی و آشامیدنی و غذائی در مراحل مختلف توسعه و تحقیق ، تولید، توزیع ، عرضه ، مصرف و پایش انها در جامعه و سیستم سلامت در حیطه علم کنترل کیفیت است. متخصصین مربوطه در این رشته با احاطه کلی بر دانش و الزامات تولید و فرمولاسیون هر یک از کالاها و خدمات سلامت محور فوق با ابداع و یا استفاده از روشها و دستگاه های انالیتیکال و انجام آزمایشات فیزیکوشیمیائی و یا بیولوژیکی معتبر و بهره گیری از تکنیکها و متدهای آماری به بررسی و ارزیابی کیفیت مواد و فراورده ها و خدمات و تجهیزات مورد مصرف و فرایند های مرتبط با آنها پرداخته و راهکارهای لازم را جهت ارتقاء مستمر و تضمین کیفیت تولید و استفاده از فراورده ها و خدمات مذکور را در جامعه ارائه می دهند.