• 1403/07/11

روز جهانی بدون خشونت

به مناسبت روز جهانی خشونت

خشونت "Violence" استفاده از زور کلامی یا فیزیکی به منظور قرار دادن دیگران در وضعیتی بر خلاف میل آن هاست.

در تمامی کشورها، خشونت به عنوان ابزاری برای کنترل رفتار فردی و جسمی استفاده می شود. کلمه خشونت طیف گسترده ای را پوشش می دهد و می تواند از درگیری فیزیکی بین دو انسان تا جنگ و نسل کشی را شامل شود.

خشونت

خشونت انواع مختلف دارد. خشونت خانگی یکی از انواع خشونت می باشد، که به معنی رفتار خشونت آمیز و سلطه گرانه یک عضو خانواده علیه اعضای دیگر خانواده می باشد. هدف اصلی خشونت خانگی، کودکان خردسال هستند.

دومین نوع خشونت در خانواده، خشونت علیه زنان می باشد که در سطح جهانی از هر سه زن یک نفر خشونت جسمی یا جنسی را از طریق شریک زندگی یا فرد متجاوز در طول زندگی خود تجربه می کند و بیشتر خشونت از طریق شریک زندگی می باشد.

متاسفانه به دلیل عدم حمایت از قربانیان در برخی کشورها، بسیاری از خشونت ها گزارش داده نمی شود.

گزارش ها نشان می دهد عواملی که باعت ایجاد خشونت از طرف مردان شده است شامل بیماری، اعتیاد، دخالت اطرافیان، پیروی از الگوهای مردسالارانه، غرور و لجبازی و تعدد زوجات می باشد .

به بیان دیگر خشونت خانگی یک آسیب اجتماعی است که به سلامت جسمی و روحی فرد قربانی و در حقیقت تمامی اعضای خانواده صدمه می زند. و اثرات آن می تواند سالها حتی پس از توقف خشونت ادامه داشته باشد.

همچنین خشونت روی سلامت و رشد ذهنی، اجتماعی و هیجانی کودکان و نوجوانان که شاهد یا قربانی خشونت خانگی هستند تاثیر گذاشته و می تواند یک عامل خطر برای سو مصرف مواد، الکل ، پرخاشگری، خشونت، بذهکاری و انواع مشکلات روان شناختی در بزرگسالی باشد.

در پایان آنچه مسلم است برای جلوگیری از ایجاد خشونت در کودکان و زنان، با مسیر صحیح آموزشی در افراد یک جامعه می توان از بروز مشکلات و آسیب های خشونت پیشگیری نمود و با روش های صحیح درمانی سعی در بر طرف کردن و کاهش رفتارهای خشونت آمیز در بین افراد بیمار کرد.

دکتر "فرشاد فتاحی" معاون پشتیبانی دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدماتی بهداشتی درمانی شیراز